Logo

Wybierz język

W naszych produktach stawiamy przede wszystkim na substancje pochodzenia naturalnego. Składniki wykorzystywane do produkcji naszych preparatów pochodzą ze sprawdzonych źródeł i posiadają odpowiednie certyfikaty świadczące o ich jakości.

Grejpfrut

Grejpfrut

Jest doskonałym źródłem wartości odżywczych odpowiedzialnych za zdrową dietę. Zawieraja całe bogactwo witamin, m.in. witaminę C, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, a także znane ze swoich właściwości antyoksydacyjnych witaminy E i P. Pomaga w utrzymaniu zdrowego serca i całego układu krążenia. Reguluje trawienie i przyspiesza przemianę materii.

 

Składniki pokarmowe zawarte w grejpfrutach zapobiegają utlenianiu się tzw. złego cholesterolu (LDL). W tej roli najlepiej sprawdzają się często odrzucane przez konsumentów białe, gorzkie błonki.

 

Grejpfruty wspomagają także utrzymanie prawidłowego poziomu glukozy we krwi. Dieta bogata w te owoce jest wskazana w profilaktyce przeciwcukrzycowej (zdrowym trybie życia, który wspomaga zachowanie zdrowia).

 

Naryngenina i pektyny zawarte w grejpfrutach wspomagają przemianę materii i przyspieszają procesy trawienne. Jest to szczególnie istotne dla osób walczących ze zbędnymi kilogramami.

 

Miąższ grejpfrutów zawiera kwasy przyspieszające oddawanie moczu – odgrywa to ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu układu moczowego i nerek. Wspomaga też w oczyszczaniu jelit z resztek pokarmowych i toksyn.

więcej »

Czosnek

Czosnek

Jest przeciwutleniaczem, chroni organizm przed wolnymi rodnikami, pomaga regulować poziom cholesterolu we krwi.
 

więcej »

Skrzyp

Skrzyp

Jest naturalnym źródłem krzemu, który pełni ważną rolę w procesie tworzenia tkanki łącznej, kolagenu i keratyny, będących głównymi składnikami włosów i paznokci.

więcej »

Witamina A

Witamina A

Utrzymuje prawidłowy stan skóry, włosów i paznokci. Odgrywa ważną rolę w adaptowaniu wzroku do widzenia przy słabym oświetleniu, zapobiega osłabieniu wzroku.

więcej »

Witaminy z grupy B

Witaminy z grupy B

Wzmacniają włosy i paznokcie, korzystnie oddziałują na sprężystość i nawilżenie skóry. Wpływają na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, biorą udział w przemianach tłuszczów i węglowodanów.

więcej »

Witamina C

Witamina C

Jest bardzo skutecznym i popularnym antyoksydantem. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i chroni organizm przed wolnymi rodnikami. Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E. Odgrywa ważną rolę w tworzeniu kolagenu, z którego jest produkowana tkanka łączna.

Najbardziej wartościowa jest ta pochodząca z naturalnych źródeł, jak np. z owoców grejpfruta lub aceroli.

więcej »

Witamina D

Witamina D

Wpływa na prawidłowy rozwój i stan zębów i kości. Odpowiada za przyswajanie wapnia i fosforu.

więcej »

Witamina E

Witamina E

Neutralizuje działanie wolnych rodników i pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Przyspiesza gojenie ran. Podwyższa zdolność utrzymywania odpowiedniej wilgotności skóry, tym samym dbając o jej nawilżenie.

więcej »

L-metionina

L-metionina

Jest aminokwasem stanowiącym składnik budulcowy włosa. Jest niezbędna w procesie syntezy białek i karnityny, a także do biosyntezy tauryny i cysteiny. Odgrywa ważną rolę w transporcie i wchłanianiu cynku i selenu.

więcej »

Niacyna

Niacyna

Bierze udział w syntezie białek i rozkładzie węglowodanów, kwasów tłuszczowych i aminokwasów. Poprawia ukrwienie skóry i korzystnie wpływa na kondycję włosów.

więcej »

Biotyna

Biotyna

Wzmacnia włosy, dodaje im blasku, spowalnia także ich siwienie. Dba również o sprężystość i nawilżenie skóry.

więcej »

Kwas foliowy

Kwas foliowy

Reguluje wzrost i funkcjonowanie komórek, pobudza procesy krwiotwórcze, wpływa dodatnio na system nerwowy.

więcej »

Mangan

Mangan

Bierze udział w syntezie barwnika skóry i włosów. Jest ważny dla ochrony DNA, białek i tłuszczy przed stresem oksydacyjnym. Przyczynia się do prawidłowego stanu kości i metabolizmu prowadzącego do wytwarzania energii.

więcej »

Miedź

Miedź

Uczestniczy w tworzeniu elastyny i kolagenu, wpływa na nawilżenie i elastyczność płytek paznokci. Bierze udział w wytwarzaniu krwinek czerwonych, wpływa pozytywnie na błonę otaczającą komórki nerwowe.

więcej »

Żelazo

Żelazo

Jest pierwiastkiem niezbędnym do życia, gdyż odpowiada za syntezę hemoglobiny. Niedobór żelaza powoduje m.in. łamliwość paznokci i rozdwajanie się końcówek włosów. Żelazo przyczynia się do prawidłowego rozwoju funkcji poznawczych u dzieci.

więcej »

Kwas pantotenowy

Kwas pantotenowy

Jest konieczny do prawidłowego metabolizmu białek, cukrów i tłuszczów. Bierze udział w regeneracji tkanek i komórek skóry. Poprawia wygląd oraz pigmentację włosów.

więcej »

Cynk

Cynk

Uważany jest za „minerał piękna”. Ma pozytywny wpływ na wygląd i koloryt skóry. Jest niezbędny do syntezy białek, a tym samym do prawidłowego wzrostu paznokci. Odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie systemu immunologicznego.

więcej »

Selen

Selen

Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Wspomaga usuwanie z organizmu substancji toksycznych. Pomaga zachować elastyczność tkanek, mając pozytywny wpływ na wygląd skóry. Chroni organizm przed szkodliwymi czynnikami środowiska zewnętrznego.

więcej »

Kwasy tłuszczowe Omega-3

Kwasy tłuszczowe Omega-3

Mają pozytywny wpływ na krążenie krwi, obniżają poziom trójglicerydów we krwi, regulują poziom cholesterolu.

więcej »

Lactobacillus acidophilus

Lactobacillus acidophilus

Bakterie Lactobacillus acidophilus wytwarzają środowisko nieprzychylne szkodliwym mikroorganizmom. Uczestniczą w procesie wytwarzania niektórych witamin z grupy B oraz kwasu foliowego.

więcej »

Saccharomyces boulardii

Saccharomyces boulardii

Drożdże probiotyczne Saccharomyces boulardii wytwarzają środowisko nieprzychylne szkodliwym mikroorganizmom. Po spożyciu występują w całym przewodzie pokarmowym i utrzymują się do 5 dni po zaprzestaniu spożywania.

więcej »

Galaktooligosacharydy

Galaktooligosacharydy

Galaktooligosacharydy mają działanie prebiotyczne, co oznacza że stanowią doskonałą pożywkę dla pożytecznych bakterii jelitowych i stymulują ich wzrost. Wytwarzają tym samym środowisko nieprzychylne szkodliwym mikroorganizmom.
 

więcej »
wroc do nawigacji